본문으로 건너뛰기
검색

고객님 찾으시는 정보를
입력해주세요.

창닫기

еттің химиялық құрамы тағамдық құндылығы - еттің құрамы

페이지 정보

profile_image
작성자 Alexandria Fens…
댓글 0건 조회 13회 작성일 24-09-19 16:44

본문

 
 
 
 
 
 
th?q=еттің+химиялық+құрамы+тағамдық+құндылығы+еттің+құрамы
 
 
еттің химиялық құрамы тағамдық құндылығы - еттің құрамы [Подробнее...]
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Еттің химиялық құрамы мен тағамдық құндылығы Скачать Жұмысты толықтай көру Жұмыс түрі: Реферат Тегін: Антиплагиат Көлемі: 18 бет Таңдаулыға: Жоспар Кіріспе 2 Негізгі бөлім 3 Ет 3 Ет ұлпалары 4 Еттің химиялық құрамы мен тағамдық құндылығы 7 Еттің ассортименті 10 Ет сапасын органолептикалық бағалау 13 Ет сапасын химиялық жолмен анықтау 14. Дәріс 3-4 Еттің құрамы және тағамдық құндылығы.Субөнімдердің, қанның құрамы және тағамдық құндылығы. Эндокринді-ферментті шикізат. Еттің физикалық құрамы. Еттің ылғал байланыстырғыш қасиеті. Судың активтілігі.Еттің құрылымды-механикалық қасиеті. Дәріс жоспары: Еттің құрамы және тағамдық құндылығы. Біздің жүргізген зерттеулеріміздің негізгі мақсаты – жылқы етінен жоғары биологиялық құндылығы мен дәмдік ерекше қасиеті бар қазақтың ұлттық тағамы қазыны. 2.1 Ет құрамы жіне тағамдық құндылығы туралы түсінік. Еттің басым бөлігі бұлшықет тініне жатады, оның құрамына: ылғал (73-77%), ақуыздар (18-21%), липидтер (1-3%), экстрактивті заттар (1,7—2% азотты, 0,9—1,2. Еттің тағамдық құндылығы оның құрамына маңызды аминқышқылдары (валин, лейцин, изолейцин, лизин, метионин, треонин, триптофан, фенилаланин) және құрамында маңызды полиқанықпаған май қышқылдары бар липидтер кіретін толық ақуыздармен байланысты. Еттің тағамдық құндылығы ақуыздардың, майлардың, дәрумендер- дің, психометрический тест педагогика минералды заттардың мөлшерімен, қатынасымен және олардың адам ағзасына сіңу дәрежесімен сипатталады, ол сонымен қатар еттің энергетикалық мөлшері мен дәмдік қасиетіне негізделген. Ақуыз бен май мөлшерінде болатын ет жақсы сіңеді және жоғарғы дәмдік қасиетке ие болады. Ақуыздар. Еттің химиялық құрамы оның тағамдық құндылығы, әрі өзіне тән қасиоттері оның құрамына кіротін ұлпаларға тікалей байланысты. Сонымен қоса оттегі ұлпалардың мөлшерлік ара салмағына. Бірақ еттің құрамында толық құнды ақуыздармен (миозин, глобулин) бірге толық құнды емес (коллаген және эластин) ақуыздар болғандықтан жалпы еттің тағамдық құндылығын жақсы сипаттау өте қиынға түседі. Еттегі толық құнды ақуыздар көбейген сайын оның тағамдық құндылығы жоғарылай түседі. Еттің құрамы және қасиеті, жіктелуі. 2. Еттің морфологиялық және химиялық құрамы. 3. Ет және ет өнімдерінің тағамдық, биологиялық құндылығы. 4. Еттің. Еттің химиялық құрамы мен тағамдық құндылығы 3.2. Шұжық өнімдерінің тұтынушылық қасиеттері мен тағамдық құндылығы. 3.3. Консервілердің тағамдық құндылығы. 3.4. Субөнімдердің тағамдық құндылықтары 3.5. Сосиска және сарделькалардың тұтынушылық қасиеттері мен тағамдық құндылығы. 4. Қорытынды. 5. Қолданылған әдебиеттер тізімі 6. Тәжірибелік ұсыныс 7. Ет тағамдары еттен, ет өнімдерінен көптеген қою тағам түрлері дайындалады. Мұндай тағамдардағы гарнир массасы г-ға дейін, ал тұздығы 50-100 г болады.






ртр беларусь программа на неделю
10 буйрык жпп
хадж 2023 когда
что означает код 5060 в гтд
веб оф сайнс поиск автора

.
==============================================================

~~~~~ жас қыран тақпақтар ~~~~~

==============================================================
.

댓글목록

등록된 댓글이 없습니다.